- 25 dkg darált háztartási keksz
- 40 dkg porcukor ( Niki ha neked édes keksz van akkor kevesebb kell mert nagyon édes lesz )
- 15 dkg vaj
- 2 dkg rendes kakaó ( nem cukros)
- kb 3 evőkanál tej
- 1 rumaroma
- 1-2 csomag kókuszreszelék ( forgatáshoz)
A hozzávalókat egy tálba tesszük és jól össze dolgozzuk , ha szükséges lehet még tejet tenni bele, hogy jól formálható legyen. kis golyókat formálunk és kókuszreszelékbe megforgatjuk és kész is vagyunk. Azonnal fogyasztható
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két cipóra osztjuk, és folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután az első cipót 4 mm vastagra kinyújtjuk, cakkos szaggatóval kiszúrjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejben megáztatjuk a mákot. A tojást habosra keverjük a cukorral, a vajjal meg a sütőporral, beletesszük a reszelt citromhéjat, a lisztet meg a megáztatott mákot. Alaposan kizsír...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kétféle keksz hozzávalóit külön-külön egynemű tésztává gyúrjuk, majd letakarva betesszük őket a hűtőbe harminc percre. 2. Ezután lisztezett felületen nyújtsuk a világos tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keverjük össze a cukorral. Adjuk hozzá a tehéntúrót, a grízt és a lisztet, ha szeretnénk ízesítsük vaníliaaromával. A barackot vágjuk kockára. A túrós masszát keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű