45 dkg liszt,1 csipet só,15 dkg porcukor,10 dkg darált dió,30 dkg vaj,2 csomag vanília,3 tojássárgája,1 citrom reszelt héja.
A hozzávalókat összegyúrjuk,30 percig pihentetjük,majd ismét összegyúrjuk,hogy puha könnyen kezelhető legyen.Hengert formálunk belőle és kb 70 db-ra felvágjuk.Lehet kisebbre,nagyobbra,ki mekkorát szeretne.
Darabonként kicsit megsodorjuk,kifliformára hajtjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,majd előmelegített sütőben,(180 fok) kb 10 perc alatt megsütjük.
A forró kifliket vaníliás porcukorba hempergetjük.
Az élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatjuk, majd a tésztát bedagasztjuk. Ha kemény, kevés tejjel lazítjuk, majd duplájára kelesztjük. Elkészítjük a tölteléket: tojásfehérjéb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat összekeverjük, majd kézzel jól átgyúrjuk. Áttesszük egy lisztel megszórt gyúródeszkára és cipó alakúra formázzuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet beleszitálom egy tálba. A közepébe mélyedést készítek, ide beleöntöm a tejet, vizet, cukrot és belemorzsolod az élesztőt. Az olvasztott margarint mellé öntöm. Kicsit váro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű