280 g sűrített paradicsom
pirospaprika
só
cukor
liszt
1 tojás
olaj
újhagyma
petrezselyemlevél
1. Egy 3 literes edénybe 3 evőkanál lisztet és 3 evőkanál olajat teszünk, majd közepes lángon világosbarnára pirítjuk
2. A tűzről levéve hozzáadunk 2 teáskanál pirospaprikát és felöntjük 5 dl vízzel
3. A tűzre visszarakva felöntjük további 5 dl vízzel
4. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és fokozatosan 5 dl vizet hozzáöntünk kb 2-3 perc alatt
5. Hozzáadunk 1 teáskanál sót, 8 teáskanál cukrot, újhagymát és petrezselyemzöldet
6. Egy tojást felverünk, hozzáadunk 1 csipet sót és annyi lisztet, hogy lágy galuskatésztát kapjunk
7. Kivesszük a hagymát és petrezselyemzöldet, majd nagy lángon tovább főzzük
8. Beleszaggatjuk a galuskát
9. Kb. 5 perc alatt készre főzzük
-vegyes zöldséget, gombát, zöldborsót kockára vágni, -hagymát apróra, olajban megfuttatni, rá a zöldséget, gombát, átpirítani, -bele a kockára vágott sertéshúst, zöldborsót, az...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz apróra kockázott vöröshagymát a vajon megfonnyasztottam, majd hozzáadtam a zúzott fokhagymát, és összekevertem. Sóztam, borsoztam, beleszórtam a bio ételízesítőt, majd felöntött...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaj és olívaolaj keveréken megpároljuk a karikára vágott vöröshagymát majd rátesszük az apróra vágott fokhagymát is. Kicsit még együtt dinszteljük. Rászórjuk a 2 evőkanál lisztet...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a meghámozott burgonyát feldaraboljuk. Fazékban felhevítünk 1 ek vajat, és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a burgonyát, és t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű