1 kg darált hús (sertéscomb)
2-3 db paprika
Só
Bors
Csemege pirospaprika
30 dkg rizs
3 tojás
2-3 vöröshagyma
Sűrített paradicsompüré
Zellerlevél
10 dkg cukor
1 dl olaj
liszt
1. Egy 2 literes edényben vizet forralunk 3 kávéskanál sóval.
2. A forralás közben felaprítjuk a hagymát és olajon megpirítjuk.
3. A forrásban lévő vízhez hozzáadjuk a rizst.
4. Leszűrjük a félig megfőtt rizst és lecsepegtetjük.
5. Egy 3 literes edénybe olajat és 4 evőkanál lisztet teszünk.
6. A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, majd vízzel felöntjük és felforraljuk.
7. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és tovább forraljuk.
8. Hozzáadunk 5 evőkanál cukrot és 2 kávéskanál sót.
9. Egy nagyobb tálban összedolgozzuk a darált húst, a 3 tojást, a 4 kávéskanál sót, a 2 kávéskanál borsot, a hagymát és a rizst.
10. Egy 4 literes edényben 3 kávéskanál sóval vizet forralunk.
11. Kicsumázott paprikába masszát töltünk. Igény szerint az összes massza tölthető paprikába, vagy nélküle húsgombócként főzhető.
12. A paprikákat, vagy húsgombócokat a 4 literes edényben kb. 30 perc alatt megfőzzük.
13. A megfőtt paprikákat, vagy gombócokat áthelyezzük a paradicsom-mártásba, és kb. 5 alatt összefőzzük.
A zsemlét apró kockára vágom, a tokaszalonna felét kisütöm, majd ebben a zsemlekockákat megpirítom. A tokát annyi sós vízben főzöm meg, amennyi ellepi. Ha puha, leszűröm. A levet a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplit meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összetörjük, majd hűlni hagyjuk. 2. A petrezselyemzöldjét megpucoljuk, megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sertéshúst megmossuk, majd hat szeletre vágjuk és kiklopfoljuk. Két evőkanál olívaolajba belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd a sót [ A csirkemelleket középen éles késsel sz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. Egy közepes mély tepsit, vagy jénait bélelj ki baconnal úgy, hogy majd a fasírtra tekerhető legyen 2. A füstölt szalonnát kockázd fel 3. A darált húsba keverd bele a szalo...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz