Bármilyen zöldség, én most az anyától kapott gombásnak írom le a receptjét.
kb. 0,5 kg gomba
2 nagyobb sárgarépa
1 fehérrépa
1 karalábé
Az feldarabolt zöldségeket egy kis olajra teszed, meghinted csipetnyi cukorral (ez hozza ki a zöldségek finom ízét), vegetával, pici borssal és teszel rá két babérlevet. Picit együtt párold (kb 10-15 perc). Sok víz nem kell alá, mert a gomba ereszt ki magából vizet. Utána felöntöd húslével, vagy zöldség lével ( ha nincs akkor vízzel, de akkor lehet több vegeta kell, de ezt utólag is hozzáadhatod). összeforralod az egészet. Készre főzöd a zöldséget és kész.
Nagyon egyszerű. Így főzök gyakorlatilag minden zöldség levest.
KisÁgi: Én múltkor tettem bele egy icipici őrölt chilit, és nagyon jó kis "forró" leves lett :)
A zöldbabot darabokra tördeljük, a hagymát, a paprikát megtisztítjuk. Olajon a felaprított hagymát üvegesre pároljuk, meghintjük pirospaprikával, köménnyel. Hozzáadunk 1 evőkanál v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, beletesszük az Okosedénybe. A zöldségeket megtisztítjuk és kisebb darabokra vágjuk, majd az edénybe tesszük. Felöntjük annyi vízzel, am...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól elkeverjük, majd kb. fél órát pihentetjük. Forrásban lévő vegetás vízbe, vagy a levesbe szaggatjuk bele. Trükkök, tippek, praktikák: Vágott petrezselymet is...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az előzetesen felaprított, leforrázott, majd leöblített csontokat tedd egy mély lábasba, adj hozzá sót, szemes borsot, a meghámozott hagymát, s 2,5 liter hideg vízzel tedd fel f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű