A tésztához:
-30dkg liszt
-15dkg ráma
-8dkg porcukor
-fél csomag sütőpor
-2dkg élesztő
-pici só, pici tej
Töltelék:
-1kg alma
-13dkg cukor
A tészta:
A 2 dkg élesztőt megfuttatjuk egy kis cukros tejben. A lisztet elmorzsolod a rámával (inkább vajjal), utána egy kis lyukba beleteszed az összes többi hozzávalót, és összegyúrod tésztává.
Töltelék:
A reszelt almát a cukorral megdinszteled (főjön el a leve) , utána hagyod kihűlni.
Összeállítás:
Összeállítás.
A tésztát ketté veszed, és tepsi (közepes, piros zománcos) nagyságúra nyújtod. Az első lapot tedd be a kivajazott és lisztezett tepsibe, tedd rá a tölteléket és a másik lapot. Kicsit szurkáld meg villával és előmelegített sütőben (kb. 180 fokon ) süsd meg. A tetejére lehet tenni porcukrot.
A puha vajat keverőtálba tesszük, és a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a lereszelt héját, a vaníliát, a tojást, majd krémes masszát keverünk belőle....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk egészen addig amíg krémessé válik. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 10-12 percen át sütjü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz epret egy tálba tesszük, majd meglocsoljuk a citrom levével. Ezt követően botmixer segítségével pürésítjük. Majd a pürét egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy a nagyobb darabok és mag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 felé osztjuk, kinyújtjuk, és nagy tepsi hátán 3 lapot sütünk. 2. A krémhez a margarint a cukorral kikeverjük. 3. A pudingot a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű