Hozzávalók:
2 doboz (500 gr. netto) vörösbabkonzerv
1 doboz (280 gr betto) csemegekukorica konzerv
1 pritamin6kápia parrika
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
sűrített paradicsom (1 doboz ~ 100 gr)
chilliszósz (chillipor)
só, bors
1 zöld csípős paprika
A vesebabot lemossuk, lecsepegtetjük.
A kukoricát leszűrjük, levét megtartjuk.
A pritamin paprikát kicsumázzuk. vékony csíkokra vágjuk.
Olajban megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük a kukorica levével és 1dl vízzel, lblekeverjük a paradicsompürét, ízlés szerint sót, borsot, chilliszószt/chilliport. Jól összeforraljuk. Hűlni hagyjuk.
Beletesszük a babot, kukoricát, csíkokra vágott paprikát. Összekeverjük.
Tálba tesszük, a teteje díszíthető zöld csípős paprika karikákkal.
NagyÁgi: Na ez az eredeti. Aztán ezt lehet variálni ízlés szerint. Én általában a paprika csíkokat és belefőzöm a szószba az elején, de csináltam már paprika nélkül is.
KisÁgi meg szokott bele csípőspaprikát is belefőzni, hogy ha csípősebbet szeretne :)
Az uborkát meghámozzuk és lereszeljük. A joghurtot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk fél citrom levét, és alaposan kikeverjük, jó simára és krémesre, majd hozzáadjuk az alaposan kiny...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. A sonkát csíkokra vágjuk és kevés zsiradékon megpirítjuk.A lilahagymát a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA bacon-t serpenyőben kisütöm. A madársalátát széttépkedem. Az avokádót megpucolom és kockákra vágom. A mozzarellagolyókat négy részre vágom. A madársalátát, az avokádót, a m...
Elkészítési idő: 15-20 perc Nehézség: Könnyű1.A zöldségeket megtisztítjuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük, majd szűrőben jól lecsepegtetjük. 2.Míg a zöldségek főnek, apróbb darabokra vágjuk a főtt húst. 3.Felk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű