30 dkg paradicsom felkockázva
30 dkg zöldbab megtisztítva, feldarabolva
1/2 szár póréhagyma finomra szeletelve
1/2 l alaplé
3 szál friss oregánó
2 dl száraz fehérbor
1/2 csokor petrezselyem
5 dkg vaj
só
bors
A hagymát és a babot a vajon megpirítom, felengedem a borral, magas lángon hagyom róla elpárologni. Rádobom az oregánót, felöntöm az alaplével és ressre főzöm. Összeforralom a paradicsommal, sózom, borsozom ha kell, és megszórom a finomra vágott petrezselyemmel.
Pirítósra merve tálalom. Vagy nem. Ahogy tetszik.
A lisztet deszkára szórom, sózom, mélyedést csinálok a közepén, oda ütöm a tojásokat, pici vizet is öntök hozzá, összegyúrom és jól kidolgozom. Letakarva 10 percig hagyom áll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répákat karikára vágjuk, és egy olívaolajjal felhevített lábasba rakjuk. Ezután hozzáadjuk a kis darabokra szeletelt angol zellert, majd következik a durvára vágott hagyma. Utol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megpucoljuk, és felaprítjuk. Egy tálba rakjuk a sovány darált sertéshúst. Hozzáadjuk a tojást, a kaprot, petrezselyemzöldet, megsózzuk, borsozzuk. Beletesszük a zabp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát felkarikázzuk, és feltesszük főni. A kockára vágott vöröshagymát kókuszolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a puhára főtt répát, felöntjük 1,5 dl vízzel és...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű