menu

Családireceptkönyv.hu

ERDÉLYI SERTÉSTOKÁNY


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg sertés apróhús, 10 dkg füstölthúsos szalonna, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 1 ek paradicsompüré, 2dl száraz fehér bor, 3 szál zellerzöld

Elkészítés:


A sertés apróhúst csíkokra vágjuk, majd megmossuk, és lecsepegtetjük. A füstölt szalonnát szintén felcsíkozzuk, majd a 2,8 literes Mesterszakács serpenyőben kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a Turbó Aprítóval felaprított vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát. Kicsit összepirítjuk, majd hozzákeverjük az előkészített húst, és fehéredésig sütjük. Ezután sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paradicsompürét, felöntjük a fehérborral és 1dl vízzel. Összekeverjük, és ha felforrt, fedővel letakarva közepes tűzön puhára pároljuk. Ha közben túlságosan elpárologna a szaftja, akkor kevés vízzel pótoljuk. Mielőtt levesszük a tűzről, beleszórjuk az aprított zellerzöldet, és forrón tálaljuk.
Ízlés szerint rizs, burgonya vagy puliszka köretet készíthetünk hozzá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar kolozsvari rakott kaposztaja
kolozsvari rakott kaposztaja

A egyik hagymat aprora vagom,hozzaadom a fele aprora vagott bacont is, megdinsztelem, hozzaadok 1 kk pirospaprikat, majd a daralt hust. jol osszekeverem es egy kicsi vizzel keszre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Bakonyi sertésragu
Bakonyi sertésragu

A sertés combot és szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hentes tokány
Hentes tokány

A hagymát apróra, a húst, a szalonnát, a sonkát, a csemege uborkát vékony csíkokra vágom. .A szalonnát megpirítom , hozzáadom a hagymát, fokhagymát és megdinsztelem. Ráteszem a hús...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bogdányi aprópecsenye
Bogdányi aprópecsenye

A húst csíkokra, a szalonnát apró kockákra vágjuk. A szalonnát kisütjük, majd hozzáadjuk a húst is. Sózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymát adunk hozzá. majd a lecsót, kolbászt és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk