25 dkg túró
25 dkg vaj/zsír
25 dkg liszt
só
tojás sárgája a kenéshez
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, ízlés szerint sózzuk.
Finomabb, ha legalább egy éjszakát hagyjuk állni :)
A pogácsákat tetszés szerint szaggatjuk, vagy kockákra vágjuk.
Tojás sárgájával lekenjük és már mehet is kb. 20 percre a sütőbe.
180 fokon szoktam sütni.
Pillanatok alatt elfogy:)
A nővéremnek ajánlom!
Sokkal finomabb ha házi túrót használunk és ha a zsiradékot vaj és zsír keverékéből készítjük.
Elsőként előmelegítjük a sütőt 180 fokra, majd összekeverjük a tojást, az eritritet, a sót és a puha vajat. Ezután hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, és mandula-, illetve v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRészletes recept a linken Az elkészítés menete: 1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával 2. Tésztaérés: 45 perc 3. Tészta nyújtása, töltése, feltekerése, felvág...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖregtészta: Kenyérsütőgépbe készítem a hozzávalókat, majd elindítom a dagasztás programot. Nem kell végig vinni a húsz percet, kb. 10 perc után lekapcsolom, és magára hagyom egész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát gyúrok.9 részre osztom,formázom.Hagyom kelni. Megkenem tojássárgával majd 190 fokon sütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes