• 5 dl víz
• só
• 8 evőkanál zabpehely (80-100 g)
• 1/2 teáskanál fahéj
• 4 evőkanál szárított áfonya
• Egy marék dió, apróra vágva (kb. 30 g)
• 1 evőkanál lenmag
• 1 evőkanál nádmelasz (Blackstrap Molasses vagy Black Treacle néven kapható bioboltokban vagy ázsiai boltokban)
• 2-2,5 dl tej, alacsony zsírtartalmú
1. Keverjük össze a vizet és a sót egy kis főzőedényben, majd állítsuk a hőfokot magasra.
2. Amikor a víz felforrt, a hőfokot vegyük lejjebb, adjuk hozzá a zabpelyhet, majd gyakran kevergetve, fedő nélkül főzzük körülbelül 5 percig, amíg a zab a vizet csaknem teljesen felissza.
3. Ekkor adjuk hozzá a fahéjat, az áfonyát, a diót és a lenmagot. Keverjük össze, fedjük le, majd kapcsoljuk ki a hőforrást. Hagyjuk állni lefedve 5 percig.
4. Tejjel és nádmelasszal tálaljuk.
A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, kettévesszük, hűtőben 1 órát pihentetjük. A sárga lap hozzávalóit is összegyúrjuk. Közepes nagyságú tepsit szilikonos sütőpapírral kibélel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tojásokat a cukorral és az olajjal habosra kikevertem, majd hozzáadtam a tejet és végül a sütőporral elkevert réteslisztet. 2. A tésztát egy 24x22 cm-es sütőpapiros tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tortaformát ( kapcsos, lehetőleg jó magas) kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A kekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal és a forma aljába nyomkodj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű