-
Annyira jól sikerült a virslis-sajtos muffin, amit nemrég elkészítettem, hogy kicsit továbbgondoltam a dolgot. Olyan puha és könnyű tésztája volt, hogy először virslis kiflinek álmodtam meg, de mivel éppen nem volt otthon virsli, ezért pizzás kifli lett. Ugyanolyan puha és könnyű.
A receptet ITT megtaláljátok, egy az egyben ugyanúgy készítettem a tésztát.
2 tojást felvertem 150 g natúr krémsajttal, hozzáadtam egy kevés sót, 0,5 dl tejet és 1 ek. olajat. Kimértem 100 g Nutri Free mix per pane lisztet, elkevertem fél csomag sütőporral, majd a tojásos-sajtos masszába öntöttem és robotgéppel eldolgoztam. Nekem még megkívánt egy kis tejet, úgyhogy egy löttyintésnyit még adtam neki.
Ezúttal a bagettsütőmet kibéleltem alufóliával, megkentem olajjal és abba tettem bele a tésztát. Egy kis Univer pizzakrémet elkevertem ketchuppal, oreganoval, azzal megkentem a tészták tetejét és a reszelt sajtot sem sajnáltam róluk.
175 fokos sütőben kb. 25 percig sütöttem.
Mindamellett, hogy isteni finom és puha lett, a kelesztési időt sem kellett kivárni. :)
A langyos tejet elkeverem egy tk cukorral, majd felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet egy tálba szitálom, adok hozzá csipet sót, majd a tojást és az olajat. Utána a már felfutta...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a mézet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajos kézzel formázva, 50 fokos sütőben kelt, majd kb 180-190 fokon sült. 7db lett, vagy 6 nagyobb is lehetett volna. Tetején cukros mandulatej.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű