Leves:
1 liter mandulatej vagy más növényi tej pl kesudiót tejjel is isteni lehet (lehet házi is)
2 csomag (50 dkg) natúr gesztenye massza
3-4 ek eritrit ízlés szerint
csipet só
Vaníliarúd kikapart magja, vagy házi vanília kivonat
Levesbetét:
mazsola
A mandulatejet kis lángon felrakom a tűzhelyre, és bele teszem a gesztenyemasszát, hozzá öntöm a vanília kivonatot, a picit sót, az eritritet és a mazsolát. Ezután hagyom, hogy a massza szépen felolvadjon és feloldódjon a mandulatejben. Kevergetni csak akkor kell, amikor már el kezd habzani a teteje, mert akkor már könnyen ki fut.
Amikor a gesztenye massza elolvadt és a mazsolák megfőzttek, akkor van kész a leves. Lehet még kicsit édesíteni rajta, vagy még egy kicsit csiszolgatni az ízén( még több sóval vanília aromával, eritrittel). Ja és ha valakinek nagyon tömény hígíthat rajta egy pici vízzel.
A mandulatejet kis lángon felrakom a tűzhelyre, és bele teszem a gesztenyemasszát, hozzá öntöm a vanília kivonatot, a picit sót, az eritritet és a mazsolát. Ezután hagyom, hogy a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a mandulát ledaráljuk finomra (aprítóban). Egy edényben alaposan összekeverjük kézi habverővel a tojásokat, mézet, kakaóport, kókusz olajat, a vanília rúd kikapart bels...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy lábasban a kókuszzsírt, kókuszvirág cukrot, kakaóport és a csipet sót felmelegítjük és csomómentesen elkeverjük majd félretesszük, hűlni hagy...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűMindent kutyulsz, kanálnyi golyókat lapítasz, 170 fokon 20-25 perc sütöd.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz