menu

Családireceptkönyv.hu

Almás habos sütés nélküli finomság – az íz ami lenyű


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg háztartási keksz
15 dkg vaj
1 evőkanál porcukor

A töltelékhez:
60 dkg alma
5 dkg vaj
10 dkg háztartási keksz
6 dkg cukor
2 teáskanál vaníliaaroma
csipetnyi fahéj
6 dkg kókuszreszelék
6 dkg fehér csokoládé

A tetejére:
3 dl habtejszín
1 evőkanál porcukor

2 tasak habfix

Elkészítés:


A kekszet ledaráljuk, a vajjal és a cukorral összekavarjuk. papírral bélelt sütőbe tesszük és 180 fokos sütőben 10 percet sütjük. Minél kisebb tepsit használunk, annál magasabb lesz a tészta. Az almát közben lereszeljük és a cukorral,vajjal, fahéjjal együtt pár percig főzzük, majd levesszük és hozzákavarjuk a darált kekszet, a kókuszreszeléket és a darabokra tördelt csokoládét. Ha a massza túl híg, még adunk hozzá kevés darált kekszet. Az almás masszát vaníliával ízesítjük és a kekszes alapra simítjuk, hűtőbe tesszük legalább 30 percre. A habot felverjük, a porcukrot és a habfixet belekavarjuk, a tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük 1 órára, majd szeleteljük.

Almás habos sütés nélküli finomság – az íz ami lenyű

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyümülcsös Őzgerinc Sütés nélül
Gyümülcsös Őzgerinc Sütés nélül

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás, diós kevert csokimázzal
Almás, diós kevert csokimázzal

A tojást a cukrokkal és a reszelt almával kikeverjük. A sütőport a liszttel, a kávéval és dióval összekeverjük, majd hozzá adjuk az előző masszához. Fakanállal szépen hozzá forga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Mézeskalács
Mézeskalács

Keverjük össze a mézet a cukorral és a fűszerkeverékkel. Forraljuk fel a keveréket. Húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a szódabikarbónát. Hagyjuk pezsegni 4-5 percig. Keverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bab
Kókuszos-csokis fagyi
Kókuszos-csokis fagyi

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk