45 dkg liszt
15 dkg sertészsír
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 citrom leve
2 dkg kakaó-el is maradhat
A szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével, majd a többi hozzávalóval együtt laza tésztát gyúrunk. Húsdarálóra szerelhető formával, vagy puhább tészta esetén nyomózsákkal tetszőleges mintájú és hosszúságú tésztacsíkokat vágunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kis távolságra helyezzük. 180 fokos sütőben 13 perc alatt megsütjük. Díszítésnek egyik végét olvasztott fehér csokoládéba is belemárthatjuk.
mindent összekeverünk ....a tésztát 1 órára a hűtőben pihentetjük -kinyújtjuk külömböző formákra kiszurjuk -a korongok közepét is ki lehet szurni -minden második korongot...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: KözepesA tésztához különválasztjuk a tojásokat. Először a fehérjét verjük habbá, majd a sárgáját a cukorral és a vízzel. Ez a cukros rész akkor jó, ha kifehéredik és a térfogata sokszoros...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés tejben egy kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a margarint belereszeljük. A cukrot a tojásokkal kikeverjük. Mindent hozzáadunk a mar...
Elkészítési idő: 45perc Nehézség: KönnyűA töltelékhez az almát kis kockákra vágjuk, összeforraljuk a fahéjjal és az édesítővel. Ha felforrt, hozzáadjuk a vízzel simára kevert tápióka keményítőt, sűrűre főzzük, kihűtjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű