menu

Családireceptkönyv.hu

Egyszerű bagett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



40 dkg kenyérliszt (a jó minőségű finom is megteszi)
2 dl langyos víz
0,5 dl tej
1 púpos tk. só
2 ek. olaj
2 ek. burg.pehely (elhagyható)
2 dkg friss élesztő

Elkészítés:


Az összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe mérjük. Bedagasztjuk a tésztát, és kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületre borítjuk, majd három, egyforma darabba vágjuk. Megformázzuk a bagetteket, és a bagettsütő tepsibe (vagy sütőlemezre) helyezzük őket.
Letakarjuk, majd kb. 30 perc alatt duplájára kelesztjük (én a melegedő sütő tetejére tettem a tepsit). A sütőt 200 fokra állítjuk.
A megkelt tésztán egy éles pengével bevágásokat ejtünk, majd vízzel alaposan lepermetezzük (ha van, akkor egy nagy, XXL méretű sütőzacskóba is belehúzhatjuk).
Kb. 25 -30 perc alatt ropogósra sütjük. Amint kivesszük a sütőből kevés vízzel lepermetezzük, hogy a héja szép fényes legyen.

Egyszerű bagett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Zsebes zsömle
Zsebes zsömle

Az élesztőt a langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk. A száraz anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat és a vízzel lágy tésztát dagasztunk. Egy óra a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Diétás bundás kenyér
Diétás bundás kenyér

- A hozzávalókat kikeverjük - A kenyérszeleteket a joghurtos öntetbe mártjuk - 160 C-os sütőben (sütőpapíron) aranybarnára sütjük

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tökmagos csavart zsömle
Tökmagos csavart zsömle

Meglangyosítunk 1 dl vizet, elkeverjük benne az élesztőt és a cukrot, majd felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztává dagasztjuk. Letakarva a duplájára kele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Egyszerű fehér kenyér kínaban (Mokuslekvar)
Egyszerű fehér kenyér kínaban (Mokuslekvar)

1. A lisztet átszitáltam. 2. Hozzáadtam a sót, élesztőt, elkevertem. Végül hozzáadtam a langyos vizet, ecetet, olajat és alaposan kidagasztottam. Letakartam, félretette...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk