menu

Családireceptkönyv.hu

Házi krémek ötlettára. Ugyanaz az alap, de annyi ízt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az alapkrém hozzávalói:

4 dl tej
10 dkg liszt
25 dkg margarin vagy vaj (vegyesen is lehet!)
18 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
egy pici só

Ehhez jön a többi ízesítő anyag

Elkészítés:


Elkészítés:

Először mindig a száraz anyagokat keverjük össze, vagyis a lisztet a cukorral. Apránként felöntjük tejjel, és csomómentesre keverjük. Ennek érdekében fakanál helyett kézi habverőt használjunk! Beledaraboljuk a margarint, és állandó keverés mellett olyan sűrűre főzzük, hogy az edény falától elváljon. Időnként megkeverve teljesen kihűtjük. Bármilyen süteményhez, tortához használhatjuk!

Ha a habosabb, könnyebb krémeket szeretjük, akkor a zsiradékot ne főzzük a krémbe, hanem hidegen keverjük ki nagyon habosra, és apránként adjuk hozzá a teljesen lehűtött főtt krémet. Így is nagyon finom.

Csokoládés változat: a cukros liszthez még 3-4 evőkanál cukrozatlan kakaóport adunk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Karamellás: 10 dkg cukrot karamellizálunk. Felöntjük a 4 dl tejjel, így egy erős karamellás tejet kapunk. Lehűtjük, és ezzel öntjük fel a maradék 8 dkg cukorral kevert lisztet

Kávés: a tej felét feketekávéval helyettesítjük. Az ízt további 1 evőkanál instant kávéval erősíthetjük.

Puncs: A tejből 1 dl-t sütőrummal helyettesítünk, amibe 10 dkg mazsolát előzőleg beáztatunk. A mazsolával együtt főzzük a krémet, de keverésnél vigyázzunk, hogy a mazsola össze ne törjön. Ha szükséges, ételszínezékkel erősíthetjük a rózsaszín színt.

Túrós: a kész, kihűlt krémhez 25 dkg, szitán áttört túrót adunk, mazsolát, reszelt citromhéjat adunk hozzá.

Diós: A krémhez a tejen felül 1 dl diólikőrt is adunk, a kihűlt krémbe (ami kicsit hígabb) egy marék darált diót adunk. Ízlés szerint csipet fahéjjal, citromhéjjal fűszerezhetjük.

Mákos: A kihűlt krémbe egy marék mákot adunk. Ízlés szerint csipet fahéjjal, citromhéjjal fűszerezhetjük.

Mandulás A krémhez a tejen felül pár csepp mandulaesszenciát is adjunk.

Rumos szilva: ugyanúgy készül, ahogy a puncs, csak apróra vágott aszalt szilvát használunk mazsola helyett.

Narancsos: A keverékhez 12 dkg lisztet, és kb. egy ek. reszelt narancshéjat adunk. Egy narancsot nagyon apró kockákra vágunk, alaposan lecsepegtetjük, kinyomkodjuk, és a már teljesen kihűlt krémhez keverjük. Ugyanígy készül citromból is.

Mogyorókrémes: A langyos krémhez ízlés szerint mogyorókrémes adunk, és jól kikavarjuk.

TIPP: A cukrot helyettesíthetjük xilittel is! De mézzel is készíthetjük! Ilyenkor a 18 dkg cukor helyett 10-15 dkg méz elég, és egy kicsit kevesebb tej, vagy több liszt szükséges.
Ha édes a tészta is, a 18 dkg cukor helyett 13-15 dkg is elég.

Házi krémek ötlettára. Ugyanaz az alap, de annyi ízt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Schillerlocken gefüllt mit Mascarpone Himbeer Creme
Schillerlocken gefüllt mit Mascarpone Himbeer Creme

Zuerst fetten wir unsere Förmchen für die Schillerlocken ein wenig mit Öl ein, damit sie sich später wieder gut lösen. Währenddessen heizen wir unseren Backofen auf 190° Ober-Unte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Citromos emelet
Citromos emelet

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 cipóra osztjuk, tepsi hátán egyenként, 200 fokra melegített sütőben, kb 10 perc alatt kisütjük...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gumicukor házilag
Gumicukor házilag

Előkészítjük a formákat, illetve a jégkockatartókat. Elkészítés A szörpöt felhígítjuk a vízzel, belekeverjük a zselatint. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, a habot a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Isler Ketogén/Nocarb/
Isler Ketogén/Nocarb/

Elkészítés: A sütőmixhez ütöttem a tojást, hozzáadtam a sütőport és az eritritet, majd apránként annyi kókuszzsírt dolgoztam hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjak belőle. Alapos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk