70 dkg liszt
2 tojás
1 kefír
1 dl étolaj
2 ek cukor
csipet só
1dl tejben 5 dkg élesztő felfuttatva 1 mk cukorral
Kelttésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a most leírt krémmel: 20 dkg Ramat kikeverünk 1 ek sóval, jó habosra, lágyra. A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre vágjuk, és kiflire feltekerjük. Így kell eljárni a megmaradt 3/4 tésztával is. Vagyis 4 dupla "pizzából"összesen 64 kiflid lesz. Tojással megkenjük. Sajttal, köménnyel, szezámmal ízesítjük.
A lisztet, a sütőport, a vajat, a tejföl t és a sót egy tálban összekeverjük, összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 1 cm vastagra. A tészta tetejét megkenjük a felvert tojással, majd megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBedagasztom, duplájára kelesztem, két cipóra osztom, kelesztem kb 20 percet, megformázom a kenyérkét, kelesztem míg a sütő felmelegszik 230 fokra, bevágom, lepermetezem vízzel, vas...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet mikróban megmelegítjük. Ez a lépés kihagyható. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk Fél órát kelni hagyjuk. Ezután 8-9 egyenlő részre osztjuk a tésztát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLisztet a margarinnal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, tojássárgáját. A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd ezt is hozzáadjuk. Pihenni hagyjuk. A tojásfehérjéket a porc...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű