menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyér alagut


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt, fél csomag élesztő, kevés tej a felfuttatáshoz, só, meleg víz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Zsemle
Zsemle

A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és beleöntjük a langyos tejet. A tál oldalához bemérjük a vajat és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gm kenyér
Gm kenyér

Kb 50 ml jò meleg vìzbe beletettem a cukrot az èlesztőt, hagytam hogy felfusson. A liszthez hozzáadtam az olajat ès a sòt. Èz ezt igy összeszoktam kicsit kavarni. Ha felfutott a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fetás-olivabogyós mediterrán zsemle
Fetás-olivabogyós mediterrán zsemle

Dagasztás és kelesztés után 8 részre osztod a tésztát és zsemle formára gömbölyited a tésztáidat! Pihenteted kb 15 percet és kézzel laposra formázod a felgömbölyített tésztákat....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Cskbm naka
Hópihe kalács
Hópihe kalács

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. (Nekem kb. 40-50 perc volt.) Öt egyenlő részre osztjuk, 10-12 cm-es köröket nyújtunk, késsel négy he...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk