1 kg liszt,3 db tojás,15 dkg zsír,30 dkg kemény lekvár,10 dkg zsemlyemorzsa,esetleg dió, mák 10 dkg.
Gyúrunk a lisztből nem nagyon kemény tésztát, vékonyra kinyújtjuk, az egyik felét tojásfehérjével bekenjük, és a lekvárból kis halmokat rakunk reá 3 cm távolságban, a tészta másik felét ráhajtjuk, a közöket ujjal lenyomkodjuk, és csörögemetélővel elmetéljük, sós vízben kifőzzük, zsírban pirított morzsában megforgatjuk, lehet dióban is.
A hozzávalókat összekeverjük, sütőpapiron formázzuk. 15 percet süssük majd tetszőleges feltéttel újjabb 15 percig sütjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA fagyasztott leveles tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten felolvadni. Egy 12 lyukú muffin forma mélyedéseit vékonyan kikenjük olajjal. A sonkát, a gombát, a sajtot, a kolbászt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA tésztát a szokásos módon kifőzzük.A vöröshagymát kockára vágjuk,zsíron pirítjuk hozzáadjuk a darált sertéshúst,fehéredésig pirítjuk a húst,fűszerezzük öntünk hozzá vizet és készr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 db egészen szikkadt zsömléből másfelet annyi tejbe áztatok be, amennyit felszív, a másik feléből meg morzsát készítek (zsemlemorzsát is használhatunk). Az áztatott zsömlét kicsav...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű