A tésztához
500 g búzaliszt (BL55)
12 g sütőpor
250 g kristálycukor
150 g sertészsír
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
10 g vaníliás cukor
1 evőkanál holland kakaópor
A töltelék
meggylekvár
A hozzávalókat összegyúrjuk, nyújtható linzertésztát kapunk.
A tésztát kétfelé osztjuk és az egyik felébe kakaóport teszünk. Ezt is simává gyúrjuk.
Kinyújtjuk a fehér tésztát, kiszaggatjuk kerek kiszúróval, és sütőpapíros tepsire helyezzük őket. Mindegyik közepére kicsi kristálycukrot szórunk, és kb. 4-5 perc alatt 180 C fokon megsütjük a linzereket. Rövid idő alatt megsül, világos marad, figyelnünk kell!
Ha kész a fehér rész, kinyújtjuk a kakaósat és ugyanúgy megsütjük, mint a fehéret csak kristálycukrot nem teszünk a közepükre.
Ha kihűltek a linzerjeink meggylekvárral összeragasztjuk őket, és minimum egy éjszakára dobozba pihentetjük. Jó étvágyat ehhez az omlós finomsághoz!
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. A liszttel összekeverjük a sütőport. A vajat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, egyenkén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és a sót egy nagy tálba tesszük, és elmorzsoljuk benne a vajat. Mikor már finom morzsalékos, hozzáadjuk a tojásokat, és a cukorral, élesztővel elkevert langyos tejet. (Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások sárgáját a puha margarinnal és a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót, a szódabikarbónát és a tejet, végül az átszitált lisztet. A masszát kizsírozott,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáö...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz