1 kg sertéscomb
1 db vöröshagyma
petrezselyemzöld
2 ek mustár
2-3 dl tejföl
1 ek liszt
só
őrölt bors
szerecsendió
majoranna
ételízesítő
pirospaprika
3-4 ek olaj
víz
A húst ízlés szerint felkockázni. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet apróra felvágni.
Egy edénybe beleönteni az olajat, és felhevíteni, majd hozzáadni az alaposan lecsepegtetett húst. Pár percig kevergetve párolni, majd hozzáadni az apróra vágott vöröshagymát. Fehéredésig, néha megkeverve pároljuk tovább. Ezután ízlés szerint megszórni a fűszerekkel, és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Pár perc után megszórni pirospaprikával, jól összekeverni, és felönteni annyi vízzel hogy jól ellepje, kiforralni, majd mérsékelt lángon puhára főzni a húst.
Egy tálba beletenni a tejfölt, a mustárt, és a lisztet, majd kézi habverővel simára keverni. Ezután a hús levéből néhány kanállal hozzáadni a tejfölös keverékhez, majd szintén simára keverni.
Végül a forrásba lévő húshoz, állandó keverés mellett, hozzákeverni a tejfölös-mustáros-lisztes keveréket. Kevergetve újraforralni, majd pár perc alatt kevergetve besűríteni a szaftot.
Ízlés szerinti körettel tálalhatjuk. Én rizst főztem hozzá, és azzal kínáltam.
A tésztát megfozzuk. A tejben megolvasztjuk mind a három sajtot. A tetejére hagyunk egy kis reszelt sajtot és parmezánt. A kolbászt karikára vágjuk. A sajtos tejbe beleforgatjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk és előfőzzük sós vízben. A csirkét besózzuk, megborsozzuk és betekerjük baconbe. A burgonyát cikkekre vágjuk és kiolajozott tepsibe tesszük. A csirkecombok...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát vágd karikákra, a paradicsomot pedig kockázd fel. Egy serpenyőben kevés olívaolajon dinszteld meg a feldarabolt hagymát, majd rakd hozzá a paprikát. Kevergetve párold ki...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű