menu

Családireceptkönyv.hu

Mustáros sertéscomb.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertéscomb
1 db vöröshagyma
petrezselyemzöld
2 ek mustár
2-3 dl tejföl
1 ek liszt

őrölt bors
szerecsendió
majoranna
ételízesítő
pirospaprika
3-4 ek olaj
víz

Elkészítés:



A húst ízlés szerint felkockázni. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet apróra felvágni.

Egy edénybe beleönteni az olajat, és felhevíteni, majd hozzáadni az alaposan lecsepegtetett húst. Pár percig kevergetve párolni, majd hozzáadni az apróra vágott vöröshagymát. Fehéredésig, néha megkeverve pároljuk tovább. Ezután ízlés szerint megszórni a fűszerekkel, és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Pár perc után megszórni pirospaprikával, jól összekeverni, és felönteni annyi vízzel hogy jól ellepje, kiforralni, majd mérsékelt lángon puhára főzni a húst.
Egy tálba beletenni a tejfölt, a mustárt, és a lisztet, majd kézi habverővel simára keverni. Ezután a hús levéből néhány kanállal hozzáadni a tejfölös keverékhez, majd szintén simára keverni.

Végül a forrásba lévő húshoz, állandó keverés mellett, hozzákeverni a tejfölös-mustáros-lisztes keveréket. Kevergetve újraforralni, majd pár perc alatt kevergetve besűríteni a szaftot.

Ízlés szerinti körettel tálalhatjuk. Én rizst főztem hozzá, és azzal kínáltam.

Mustáros sertéscomb.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: suhajpeter
3 sajtos kolbászos rakott tészta
3 sajtos kolbászos rakott tészta

A tésztát megfozzuk. A tejben megolvasztjuk mind a három sajtot. A tetejére hagyunk egy kis reszelt sajtot és parmezánt. A kolbászt karikára vágjuk. A sajtos tejbe beleforgatjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katka
Csirkecombok pékné módra
Csirkecombok pékné módra

A burgonyát meghámozzuk és előfőzzük sós vízben. A csirkét besózzuk, megborsozzuk és betekerjük baconbe. A burgonyát cikkekre vágjuk és kiolajozott tepsibe tesszük. A csirkecombok...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal
Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal

A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Shakshuka - lecsó
Shakshuka - lecsó

A paprikát vágd karikákra, a paradicsomot pedig kockázd fel. Egy serpenyőben kevés olívaolajon dinszteld meg a feldarabolt hagymát, majd rakd hozzá a paprikát. Kevergetve párold ki...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk