finomliszt 300 g • vaj 200 g • dió, darált 100 g • porcukor 100 g • vaníliacukor 1 db
Az összes alapanyagból kidolgozzuk a tésztát.A tésztából óvatosan kiformálunk egy hengert,amelyet felvágunk úgy 100 egyforma részre. A felvágott részekből kiformáljuk a kifliket. Kikent pléhen 10- 12 percig sütjük, 180 °C hőmérsékletnél.A még meleg kifliket megszóruk a porcukor és vaníliacukor keverékével.
A kakaóport és a fahéjat keverjük össze. Ennek a keveréknek a felét szórjuk a felületre, ahol a tésztát nyújtani fogjuk. A tésztát ezután nyújtsuk ki és a tetejét is hintsük meg a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejből cukroból és a pudingból pudingot főzünk, majd a még forró pudingba belekeverjük a margarint és a túrót. Egy tál aljára fektetjük a babapiskótát, rászorjuk a gyümölcsöt, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 8 tojásfehérjéből, a 8 ek lisztből és a 8 ek cukorból piskótát sütünk. A tojás sárgájából, a kristálycukorból, a vaníliás cukorból, a lisztből és a tejből főzött krémet készítün...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához 5 tojássárgáját 5 evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 5 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport, 2 evőkanál kakaót é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes