1-1,5 kg krumpli
1-1 db zöld - piros - sárga pritamin paprika
2-3 nagy fej vöröshagyma
500 g mexikói zöldség keverék
15-15 dkg trapista sajt és füstölt sajt
1 egész csirke mell (felszeletelve)
20 dkg bacon vagy húsos szalonna
5 db kemény paradicsom
1 nagy pohár tejföl
3-5 gerezd fokhagyma
2 tojás
só ízlés szerint.
A krumplit egészben megfőzzük, (félig főtt állapotra) lereszeljük és tepsiben csíkokra halmozzuk, úgy hogy kis vájatot képezzünk a közepére.
A hagymát nagy kockára vágjuk és lepirítjuk kissé barnára, de nem megégetve! ezt rápakoljuk a reszelt krumplira. Megsütjük a szalonnánkat vagy bacont, és ráhelyezzük a hagymára. Erre jön a kockákra vágott színes pritamin paprika, a már átpárolt mexicói keverék. A tejfölt összekeverjük a tojással és a zúzott fokhagymával és sóval, aztán lelocsoljuk hosszában a csíkokat. A karikára vágott paradicsomot erre pakoljuk rá. A csirkemell szeleteket vajon átpároljuk kissé pirosra is piríthatjuk. Rápakoljuk a paradicsomra és befedjük mindezt az össze kevert reszelt sajttal!
irány a sütőbe! Pirosra sütjük a sajtot a tetején!
Tehetünk a reszelt krumpli alá bacon csíkokat, így még finomabb az ízhatás :) A sajt helyett lehet mozzarellát is rá karikázni.
A hagymát megtiszítjuk és apróra felvágjuk. A zsiradékot felmelegítjük és megdinszetljük rajta a hagymát, majd félrehúzzuk és hozzáadjuk a préselt fokhagymát és pirospaprikát, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉdes krumplit meg,pucolom,mártogatásra vágom.2 tk. olivaolajjal meglocsolom,1 tk rozmaringgal,1 kk sóval,1 kk borssal összekeverem. Sütőpapírra kiteszem sorba őket,220 fok,25 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A falatnyi darabokra vágott húst késes aprítóval ledaráljuk, elkeverjük 2 evőkanál olívaolajjal, a mézzel és a szójaszósszal. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű