menu

Családireceptkönyv.hu

füstölt íz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



A füstölt íz elérése sem lehetetlen, és nem is olyan bonyolult mint gondolná. Nem, nem a folyékony füst a megoldás, hanem az alufólia. A kész húst, vagy mást ételt, aminek füstös ízt akarunk adni, hagyjuk a sütőben, aminek az aljára az alufóliában némi faforgácsot, tealevelet (az earl grey nagyon jó), rozmaringot vagy más fűszernövényt tegyen, és gyújtsa meg, majd csukja be a sütő ajtaját.
Hasonlóan izgalmas lehet, ha sült burgonyából készít burgonyapürét. A burgonyát aprítóval aprítsa fel, tegyen hozzá tejet, tejszínt, vajat, fűszereket, és keverje össze. Akár berakhatja egy habszifonba is, és onnan tálalhatja.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anikó
Kenyérlángos (langalló) Töki pompos
Kenyérlángos (langalló) Töki pompos

1. A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. 400 g burgonya (főtt, áttört) 2. Közben felfuttatjuk az élesztõt a langyos cukros tejben....

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsolt
Lángos
Lángos

olaj

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Bakonyi csirkeragu
Bakonyi csirkeragu

A csirkét feldaraboljuk, megmossuk, besózzuk. 2 evőkanál olajon az apróra vágott szalonnát kisütjük. Rátesszük az apróra vágott hagymát és aranysárgára pirítjuk. Lehúzva a tűzről...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
blansírozás
blansírozás

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk