- 105 g liszt
- 3\4 teáskanál szódabikarbóna
- fél teáskanál sütőpor
- 200 g cukor
- 30 g cukrozatlan kakaópor
- fél teáskanál só
- 1\4 cup olaj
- 1 nagy tojás
- 2 teáskanál vaniliaaroma
- fél cup tejfől
- fél cup meleg víz
- egy tábla étcsoki apróra vágva
A száraz hozzávalók ősszekeverése után jöhetnek a nedves hozzávalók , minden abban a sorrendben ahogyan a hozzávalókat írtam. Egy folyósabb tésztát kell kapnunk , ettől marad jó puha.
180°C kb 15-18 perc
Készítsünk elő egy 2,5 decis bögrét, ezzel mérjük ki az alapanyagokat. A lisztet szitáljuk tálba, forgassuk egybe a sóval és a cukorral, utána keverjük hozzá az összes többi ala...
Elkészítési idő: 15+22 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 175 fokra. Készítsük el a vaníliapudingot, majd tegyük félre. A tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral, és adjuk hozzá a mézet, a tejfölt vagy joghurt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRed velvet muffintészta A puha vajat habosítsuk ki a cukorral, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a felvert tojásokat. Habosítsuk tovább, majd adjuk hozzá a vaníliakivonatot is. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A kiflit karikára vágjuk, meglocsoljuk a felforrósított cukros tejjel, megszórjuk a darált mákkal, a cukorral, a vaníliás cukorral alaposan elkeverjük. ◾️Egy lábasban a tojássár...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű