1 cs leveles tészta
krém:
1,2 l víz
4 cs vaníliás pudingpor
2x20 dkg cukor
7-8 tojásfehérje
4 cs vaníliás cukor vagy vaníliarúd belseje
A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk, és megsütjük (36x26).
Egy liter vizet felteszünk forrni, belerakunk 20 dkg cukrot.
2 dl vízben elkeverjük a pudingporokat.
Közben a fehérjékből habot készítünk, s ha jó kemény, hozzáadjuk a másik 20 dkg cukrot. Szép fényesre verjük.
Ha a víz felforrt, belefőzzük a pudingot, majd levesszük a tűzről, és a cukros fehérjehabot hozzákeverjük. Nem kell egyszerre, szép fokozatosan.
Egyik lapot abba a tepsibe tesszük, amibe a lapokat sütöttük és magas falú. Ráöntjük, elsimítjuk a krémet. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük.
A másik lapot óvatosan felvágjuk annyi darabra, ahány krémest szeretnénk. Tetejét porcukrozzuk.
Nekem ebből az adagból 20 db szép, termetes krémes lett.:)
tepsi mérete: 36x26 cm
Vali konyhájából
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kimérjük,majd egy tálba összekeverjük a száraz hozzávalókat és ezután hozzáadjuk a tojássárgáját,a vajat,az édesítőt majd a langyos tejet. Összedagasztjuk a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez adjuk a sütőport, a sót és a fokhagymaport, elkeverjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott vajat, és elmorzsoljuk (késes aprító elvégzi ezt helyettünk, ha van), majd hozzáadju...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kefirt, tojást, cukrot, sót, szódabikarbónát egy tálba tesszük, összekeverjük és 5 percig állni hagyjuk (valószínű, hogy elkezd kicsit buborékozni). Hozzáadjuk az olajat, v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű