1 kg burgonya
40 dkg darált sertéshús
1 nagy fej lilahagyma
350 g csemegekukorica
150 g tejföl
100 g tömlős krémsajt
10 dkg trappista sajt
só ízlés szerint
A burgonyákat alaposan megmossuk, és forrásban lévő, sós vízben 10 perc alatt előfőzzük.
A darált húst kevés olajon megpirítjuk.
A megfőtt burgonyákat meghámozzuk, majd karikára vágva egy kiolajozott tepsibe rakosgatjuk a felét.
Ezen szétterítjük a darált húst, rászórjuk a karikára vágott hagymát, a kukoricát, majd az egészet leöntjük pici sóval elkevert, vízzel higított tejföllel.
A maradék krumplikarikákkal beborítjuk az egészet, és a tömlős sajtot rákenjük. Erre ráreszeljük a trappista sajtot, és alufóliával lefedve 15 percig, majd fólia nélkül további 15-20 percig sütjük.
Egy nagyobb fazékban vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk. A nokedli tésztáját a lisztből, tojásokból, csipetnyi sóval és a vízzel összeállítjuk. A forrásban lévő vízbe belesza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony karikára vágjuk. A füstölt szalonnát apróra metéljük, zsírját kiolvasztjuk, és a hagymakarikákat üvegesre fonnyasztjuk rajta. Ezután hozzá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA krinolint megszabadíjuk bőrétől, a paradicsomot és a cukkinit megmossuk, és mindent fél cm vastag karikákra vágunk. Egy közepes jénait vagy tepsit kivajazunk, és szépen váltak...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűElőször álljunk neki a buciknak. Az összetevőket gyúrjuk össze, majd 20 percig pihentessük. Nagyon szép tésztát kapunk, sima felülettel. Ezután gyúrjuk át a tésztát és újabb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű