menu

Családireceptkönyv.hu

Krémsajtos-kukoricás rakott krumpli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya
40 dkg darált sertéshús
1 nagy fej lilahagyma
350 g csemegekukorica
150 g tejföl
100 g tömlős krémsajt
10 dkg trappista sajt
só ízlés szerint

Elkészítés:


A burgonyákat alaposan megmossuk, és forrásban lévő, sós vízben 10 perc alatt előfőzzük.
A darált húst kevés olajon megpirítjuk.
A megfőtt burgonyákat meghámozzuk, majd karikára vágva egy kiolajozott tepsibe rakosgatjuk a felét.
Ezen szétterítjük a darált húst, rászórjuk a karikára vágott hagymát, a kukoricát, majd az egészet leöntjük pici sóval elkevert, vízzel higított tejföllel.
A maradék krumplikarikákkal beborítjuk az egészet, és a tömlős sajtot rákenjük. Erre ráreszeljük a trappista sajtot, és alufóliával lefedve 15 percig, majd fólia nélkül további 15-20 percig sütjük.

Krémsajtos-kukoricás rakott krumpli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vadász-nokedli
Vadász-nokedli

Egy nagyobb fazékban vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk. A nokedli tésztáját a lisztből, tojásokból, csipetnyi sóval és a vízzel összeállítjuk. A forrásban lévő vízbe belesza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsós-csirkés egytálétel
Lecsós-csirkés egytálétel

A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony karikára vágjuk. A füstölt szalonnát apróra metéljük, zsírját kiolvasztjuk, és a hagymakarikákat üvegesre fonnyasztjuk rajta. Ezután hozzá...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krinolin provanszi módra
Krinolin provanszi módra

A krinolint megszabadíjuk bőrétől, a paradicsomot és a cukkinit megmossuk, és mindent fél cm vastag karikákra vágunk. Egy közepes jénait vagy tepsit kivajazunk, és szépen váltak...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Hamburger A-Z-ig
Hamburger A-Z-ig

Először álljunk neki a buciknak. Az összetevőket gyúrjuk össze, majd 20 percig pihentessük. Nagyon szép tésztát kapunk, sima felülettel. Ezután gyúrjuk át a tésztát és újabb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk