50 dkg liszt 1 kiskanál só 3 evőkanál cukor 1 db tojás 3 dl tej 2 dkg élesztő
A tekercsk kenéséhez
5 dkg Rama margarin olvasztva
Az élesztőt a tejbe morzsoljuk, majd feloldjuk. Egy tálba beletesszük a lisztet, hozzáadjuk az összes hozzávalót, majd hozzáöntjük a tejet is. Az egészet összegyúrjuk és jól bedagasztjuk. Fél órát hagyjuk letakarva pihenni a tésztát.
Addig a papírkéztörlők gurigáját bevonjuk alufóliával. Megolvasztjuk a Rama margarint és megkenjük vele a tekercseket.
A tésztát lisztezett deszkán 4-5 mm vastagságúra kinyújtjuk,majd 2 cm-es széles csíkokra vágjuk. Feltekerjük őket a hengerre, hogy egy ici-pici rés maradjon közöttük. Ha feltekertük őket, a deszkán párszor végiggörgetjük, hogy a rések eltűnjenek. A maradék olvasztott Rama margarinnal megkenjük a tésztákat is.
Egy tálcára kristálycukrot szórunk és ebbe belehempergetjük az olvasztott Rama margarinnal megkent tésztákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, hogy egy kicsi hely maradjon köztük. 3 db fér 1 tepsibe.
Előmelegített sütőbe tesszük a középső rácsra. Felkapcsoljuk a grill fokozatot, majd 3 percenként picit fordítunk a tésztákon, egészen addig, amíg körbe nem ér, addigra gyönyörűen minden oldala megsül. Folyamatos figyelést igényel, nehogy megégjen a cukor. ne menjünk el mellőle, amíg meg nem sült mind.
Amikor kivettük a sütőből, felállítjuk őket. Pár perc elteltével simán kihúzható belőle a papírhenger. Ilyenkor még kicsit olvadt rajta a karamell és ismét meg lehet forgatni a cukorban amit ízesíthetünk fahéjjal, vagy dióval.
Tipp: De lehet úgy is, hogy nem forgatjuk meg kétszer, mindjárt az első cukorba hempergetésnél az ízesített cukorba tesszük, és így sütjük.
1. Az egy bögre tejet egy nagy csipet cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük! 2. A lisztet és a cukrot kimérjük egy műanyagtálba, majd ráütjük a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz átszitált liszthez adjuk hozzá a csipet sót. Adjuk hozzá a puha vajat, a két tojássárgáját, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, öntsük hozzá a langyos tejet, és morzsoljuk rá a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a porcukorral habosra verjük robotgép segítségével, majd hozzáadjuk a vizet és a Rama margarint. 2.A sütőport hozzáadjuk a liszthez, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű. A töltelékhez az almákat meghámozzuk, magházát kivájjuk, majd lereszeljük. Ízesítjük cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel. Félre tesszük, míg levet ereszt. A tésztához a tejet meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű