Hozzávalók
500 gleveles tészta (tészta)
900 gmeggybefőtt (meggyes töltelék)
8 ekbúzadara (meggyes töltelék)
3 ekporcukor (meggyes töltelék)
2 csomvaníliás pudingpor (krém)
800 mltej (krém)
3 ekporcukor (krém)
250 gmargarin (krém)
300 mltej (tejszín)
2 csomtejszínhabpótló por (tejszín)
A leveles tésztát ketté vágjuk és kisodorjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megszurkáljuk villával és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni majd az egyik lapot felkockázzuk.
A meggyes töltelék készítése:
A meggy levében elkeverjük a búzadarát és a porcukrot, majd állandó keverés közben lassú tűzön megfőzzük. A lecsepegtetett meggyet hozzákeverjük a töltelékhez. Ha a töltelék már langyos, az alsó lapra símítjuk.
A vaníliás krém készítese:
A tejben elkeverjük a vaníliás pudingport és a cukrot. Ha langyosra hűlt hozzákeverjük a margarint. Ezzel a krémmel befedjük a meggyes tölteléket.
A tejszín készítése:
A tejet és a tejszínhabpótló port nagy fokozaton felverjük és a kihűlt vaníliás krémre kenjük. A kockákra vágott másik lappal kirakjuk a süti tetejét. Hűtőbe rakjuk pár órára és felszeleteljük.
http://receptekaz.com/hu/node/769
A tésztát összedolgozni. A töltelékhez valókat habosra keverni. Előkészíteni a folpackot. A tésztát kinyújtani kb 1 cm vastagra (szögletesre). A fólia tészta nagyságú közepét meghi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsoki mázat csurgatunk az édességünkre.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval és a sütőporral. A túrót egy másik tálba öntjük, és jól összetörjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást, összekeverjük...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olajat, és a joghurtot. A tojássárgás masszához adjuk a lisztet, és a sütőport, majd alaposan össz...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű