A tésztához:
50 dkg finomliszt
25 dkg Rama margarin
1 kispohár tejföl
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 db tojás sárgája
só
15 dkg reszelt trappista sajt
A kenéshez:
1 db tojás
A tetejére:
15 dkg trappista sajt
A cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk az élesztőt. A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a többi összetevővel tésztát gyúrunk. A tésztát 20 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk és még 40 percig kelesztjük. Ezután kinyújtjuk ujjnyi vastagra és éles késsel keresztben-hosszában sűrűn bevagdossuk. Kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és tepsire tesszük. Pihentetjük 10 percet, majd felvert egész tojással lekenjük és reszelt sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
az élesztőt 1 dl tejben +1 teáskanál cukorral felfuttatjuk -a liszthez adjuk a vajat +porcukrot+1 egész tojást és 1 tojássárgáját +a maradék tejet +a sót és összegyúrjuk a futtato...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűÖsszedagasztom a tészta hozzávalóit és duplájára kelesztem. Lisztezett felületen a tésztát kinyújtom téglalap alakúra. Olvasztott vajjal jól lekenem, majd rákanalazom a cukros kaka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vizet és a vajat feltesszük egy kisebb lábasban, takarékon főni, és amikor felforr, akkor hozzákeverjük a lisztet. Addig kevergetjük, míg a massza el nem válik a fazék oldalát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVerjük fel a tojások fehérjét a sóval. Egy másik tálban keverjük el a tojássárgákat, a túróval, és a sütőporral. Majd ebbe a tojássárgás masszába óvatosan keverjük bele a tojásfehé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű