40 dkg liszt, 25 dkg sütőmargarin, 2 dl tejföl, 3 dkg élesztő, 15 dkg reszelt sajt (a tésztába), 3 teáskanál só, a tetejére: 1 tojássárgája, reszelt sajt (ízlés szerint lehet sima vagy füstölt, esetleg keverve)
A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá. Forró sütőben (180 fok kb. 20-25 perc alatt) aranysárgára sütjük.
1. A totut, a vajat, a vizet, a sót és az őrölt köményt összeturmixoljuk. 2. Ehhez a krémhez adjuk a lisztet, összegyúrjuk, majd pogácsát formálunk belőle (én nem pogácsa szaggat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összeállítjuk egy kelesztőtálban és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a megfelelő mennyiségű tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk és olajban kisütjük. Sajttal, tejföl...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű3x hajtogatni 20 percig.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kiolvadás után 2-3 milliméter vékony téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen rákenjük a pizzakrémet, majd a sajt felét ráreszeljük. Szorosan föltekerjük a krémes, sajto...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű