Hozzávalók:
90 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 5 dl langyos tej, 1 kávéskanál cukor, 1 teáskanál só, 10 dkg vaj
Díszítéshez:
durva szemű só, köménymag, 2 evőkanál tej
http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
1. Összedolgozni. Nem kell bele több liszt akkor se, ha kissé ragad. 2. 30 perc kelesztés 3. Háromszor hajtogatni 20 percenként 4. Ujjnyi vastagra nyújtani, pici szaggatóval kis...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA menet roppant egyszerű: daráld le a zabpelyhet, és keverd össze a hozzávalókkal. Akkor vagyunk jók, ha a tészta nem túl folyós, de nem is masszív állagot vesz fel (a víz mennyisé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az összemorzsolt élesztőt. Ha kész, a tészta hozzávalóival kidagasztjuk, és meleg helyen 45 – 50 percig kelesztjük. Közben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű