menu

Családireceptkönyv.hu

Virslis kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 8 darabhoz:

35 dkg finomliszt
30 g olaj (vagy 3 ek.)
1 tk. só
150 g joghurt
1 kisebb tojás
70 ml víz
1,5 dkg friss élesztő
4 nagyobb vagy 8 kisebb virsli
mustár
+ 1 tojás a tetejére

Elkészítés:


Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és elkeverjük.
A közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a joghurtot, a vizet, az olajat és a tojást. Rámorzsoljuk az élesztőt és kézzel vagy géppel dagasztani kezdünk.
Egy kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát készítünk. Akkor jó, ha a tésztánk szép sima, fényes és elválik a kezünktől és a tál oldalától is.
Letakarjuk és 30-35 percig kelni hagyjuk.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk éskb. 24 x 40 cm nagyságú téglalapra nyújtjuk.
Hosszában elfelezzük, majd keresztben 4-4 részre osztjuk.
A tésztadarabok közepére mustárt kenünk és ráfektetjük a virsliket. Ha hosszabb virsliket használunk, akkor először elfelezzük őket.
A virsliket becsomagolhatjuk úgy, mint amikor buktát készítünk, vagy készíthetjük fonva is. Ehhez a virsli két oldalán felcsíkozzuk a tésztát és a virsli felett keresztezzük őket.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A kifliket lekenjük egy egész, felvert tojással és a forró sütőbe toljuk. Kb. 20 perc alatt sülnek szép pirosra.
Langyosra hűtve tálaljuk.

Virslis kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kakaós csiga
Kakaós csiga

1. lépés  A lisztet keverd össze a sütőporral. 2. lépés  Minden hozzávalót gyúrjunk össze egyneműre 3. lépés Hagyjuk a tésztát pihenni kb. 10 percig. Ez idő alatt a fahéjat ...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Bagel
Bagel

1 Tegyük egy nagy tálba a tojást, a nádcukrot, az élesztőt és a víz 1/3-ad részét. Ezeket csomómentesen keverjük el, majd tegyük bele az olajat és a vajat. 2 Majd a lisztet és a...

Elkészítési idő: 115 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tökmagos sajtkrémes rúd glutén- és laktózmentesen
Tökmagos sajtkrémes rúd glutén- és laktózmentesen

tészta hozzávalóit dagasztógép táljába mértem, összeállítottam és 50 fokos sütőben 30 percet kelesztettem. Közben elkészítettem a sajtkrémet. Ehhez az alapanyagokat egy tálba mért...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hamburger zsemle
Hamburger zsemle

Az élesztőt a cukorral felfuttatom.A többi hozzávalókat tálba rakom a felfuttatót élesztővel lágyabb tésztát dagasztunk.Letakarva meleg helyen kelesztjük.Vagy csinálhatjuk kenyérsü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk