A csokoládés tésztához:
• fél csomag sütőpor
• 15 dkg natúr joghurt
• 2 tojás
• 1,5 dl napraforgóolaj
• 3 evőkanál holland kakaópor
• 20 dkg liszt
• 14 dkg cukor
• 1 csomag vaníliás cukor
A málnás tésztához:
• 10 dkg málna
• fél csomag sütőpor
• 15 dkg málnás joghurt
• 2 tojás
• 1,5 dl olaj
• 20 dkg liszt
• 14 dkg cukor
• 1 csomag vaníliás cukor
A mázhoz:
• 2 dl habtejszín
• 10 dkg sűrű málnalekvár
• 25 dkg legalább 60%-os étcsokoládé
• málnaszemek a díszítéshez
1. A kakaós tészta hozzávalóit kézi mixerrel simára keverjük. A málnás tésztához a málnát leturmixoljuk, majd a többi hozzávalóval azt is simára keverjük.
2. Mindkét tésztát egy-egy sima csöves nyomózsákba töltjük, és a kizsírozott, kilisztezett, kb. 22 cm átmérőjű tortaformába a két színt váltakozva körkörösen belenyomjuk.
3. 180 °C-ra előmelegített sütőben először 20 percig, utána 160 °C-on 30-35 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk kihűlni.
4. A mázhoz a tejszínt a csokoládéval gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd a málnalekvárt is belekeverjük. Egy lapos tálcára öntve hűtőbe tesszük dermedni, majd tálba szedjük, és habverővel krémesre, kenhetőre habosítjuk. A kihűlt tészta tetejére kenjük. A tetejét tálalás előtt megszórhatjuk friss málnaszemekkel.
Tészta elkészítése: A vajat kikeverjük a porcukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a kakaót, rumot a diót és a lisztet. Összegyúrjuk a keveréket, majd a hűtőbe pihentetjük pár órát...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KözepesKeverjük össze a lisztet és a sütőport. A tojást a cukorral verjük habosra, majd öntsük hozzá a joghurtot és a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit a vajjal alaposan kikenjük és k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal összekeverjük, majd belekeverjük a többi hozzávalót is és összegyúrjuk. Letakarjuk és 40 percen át pihentetjük a tésztát. A meghámozott almát lereszeljük, pár pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a zsírral elmorzsoljuk, bele a cukor a tojás és a langyos tejben felfuttatott szalakáli. Gyenge tésztát gyúrunk amit picit pihentetünk nem kell sokáig 4 részre vesszük és...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes