1 kg újkrumpli
50 dkg gomba
40 dkg pikánsabb, csípős kolbász
4 evőkanál olaj
2 nagyobb fej vöröshagyma, kockára vágva
1 zöldpaprika
2 nagyobb paradicsom
1 csokor petrezselyem, apróra vágva
2 teáskanál kakukkfű (ha lehet friss, apróra vágva)
só
frissen őrölt fekete bors
2 teáskanál őrölt pirospaprika
Az újkrumplit tisztítsuk meg és vágjuk félbe. A gombát is tisztítsuk meg, szeleteljük fel.
Tegyük a lábasba az olajat, melegítsük fel, majd dobjuk rá a vöröshagymát és karikára vágott kolbásztvégül a gombát. Alacsony hőfokon süssük pár percig, addig, amíg a kolbász kiengedi a zsírját. Szűrőlapáttal szedjük ki a gombát és a kolbászt egy tálba, majd tegyük a lábasba az újkrumplit, forgassuk át, kissé pirítsuk meg, majd szórjuk rá a pirospaprikát, adjuk hozzá a sót és a borsot, öntsünk rá 2 dl vizet. Jöhet vissza az edénybe a kolbász és a gomba, forraljuk össze. Akkor kész, ha a krumpli már puha (de figyeljünk, ne főzzük szét).
Tálaláskor hintsük meg a friss, aprított zöldfűszerrel (csipetnyi petrezselyemlevél is mehet rá)
A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, és zsíron szalmasárgára sütjük. Félrehúzzuk, beletesszük a paprikát, elkeverjük, rátesszük a kockára vágott húst, és fehéredésig pirítj...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes1. A húsból pörköltalapot készítünk. Azaz a hagymát, fokhagymát apróra vágva zsiradékon megfonnyasztjuk, rádobjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Fűszerezzük majorannával, s...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHúsgolyó: A darált húsokkal kezdünk, tegyük őket egy tálba, és jó alaposan fűszerezzük sóval, borssal, köménymaggal és a kapor felével, amit apróra vágva adunk a darált húshoz....
Elkészítési idő: 5+30 perc Nehézség: Könnyű