menu

Családireceptkönyv.hu

Nyári paprikáskrumpli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg újkrumpli

50 dkg gomba

40 dkg pikánsabb, csípős kolbász

4 evőkanál olaj

2 nagyobb fej vöröshagyma, kockára vágva

1 zöldpaprika

2 nagyobb paradicsom

1 csokor petrezselyem, apróra vágva

2 teáskanál kakukkfű (ha lehet friss, apróra vágva)



frissen őrölt fekete bors

2 teáskanál őrölt pirospaprika

Elkészítés:


Az újkrumplit tisztítsuk meg és vágjuk félbe. A gombát is tisztítsuk meg, szeleteljük fel.

Tegyük a lábasba az olajat, melegítsük fel, majd dobjuk rá a vöröshagymát és karikára vágott kolbásztvégül a gombát. Alacsony hőfokon süssük pár percig, addig, amíg a kolbász kiengedi a zsírját. Szűrőlapáttal szedjük ki a gombát és a kolbászt egy tálba, majd tegyük a lábasba az újkrumplit, forgassuk át, kissé pirítsuk meg, majd szórjuk rá a pirospaprikát, adjuk hozzá a sót és a borsot, öntsünk rá 2 dl vizet. Jöhet vissza az edénybe a kolbász és a gomba, forraljuk össze. Akkor kész, ha a krumpli már puha (de figyeljünk, ne főzzük szét).

Tálaláskor hintsük meg a friss, aprított zöldfűszerrel (csipetnyi petrezselyemlevél is mehet rá)

Nyári paprikáskrumpli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pásztorhús
Pásztorhús

A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, és zsíron szalmasárgára sütjük. Félrehúzzuk, beletesszük a paprikát, elkeverjük, rátesszük a kockára vágott húst, és fehéredésig pirítj...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Töltött sült kifli
Töltött sült kifli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rakott zöldbab
Rakott zöldbab

1. A húsból pörköltalapot készítünk. Azaz a hagymát, fokhagymát apróra vágva zsiradékon megfonnyasztjuk, rádobjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Fűszerezzük majorannával, s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Svéd húsgombóc (Sóbors)
Svéd húsgombóc (Sóbors)

Húsgolyó: A darált húsokkal kezdünk, tegyük őket egy tálba, és jó alaposan fűszerezzük sóval, borssal, köménymaggal és a kapor felével, amit apróra vágva adunk a darált húshoz....

Elkészítési idő: 5+30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk