menu

Családireceptkönyv.hu

Slambuc


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg krumpli
40 dkg lebbencstészta
25 dkg húsos szalonna
3 közepes vöröshagyma
2 evőkanálnyi pirospaprika
ízlés szerint só
zsiradék

Elkészítés:


A krumplikat pucold meg, kockázd fel és tedd félre. A hagymát szintén pucold meg, majd szintén kockázd fel. A szalonnát is darabold fel, majd vedd elő a bográcsot, és kezdődhet a móka. A szalonna zsírját olvaszd ki, adj hozzá még pár fakanálnyi zsiradékot is, majd kezdd el pirítani rajta a tésztát.
Pár perc múlva add hozzájuk a hagymát és a paprikát, keverd jól össze, majd ha a hagyma már szépen megfonnyadt, akkor mehet melléjük a krumpli is.

Öntsd fel annyi vízzel, hogy félig ellepje, időnként rázd meg az egész bográcsot, így kevergesd, és várd meg, amíg elfő a víz, illetve megpuhul a krumpli.

Slambuc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Rakott krumpli hússal
Rakott krumpli hússal

a krumplit megfőzzük héjában az olajon megpároljuk a hagymát, fokhagymát beletesszük az őrölt hús, a fűszereket, a paradicsomkészítményt/az apróra vágott paradicsomot puhára pár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
Betyárgombóc nokedlivel
Betyárgombóc nokedlivel

A darált húst összekeverjük a tojásokkal, tetszés szerint sózzuk, borsozzuk, majd annyi zsemlemorzsát adunk a masszához, hogy könnyen formázható legyen. Diónyi nagyságú gombócokat...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hack Irén
Gombapaprikás
Gombapaprikás

A megmosott gombát szeletekre vágjuk, egy edényben olajt melegítünk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és világosra pirítjuk. Beletesszük a felszeletelt gombát és paprikát. M...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Aluat de pizza
Aluat de pizza

ntr-un bol se pune faina, se adauga drojdia si sarea apoi se amesteca bine. Daca folositi drojdie proaspata, dizolvati-o intai in apa calda si apoi o adaugati peste ingredientele u...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk