3 dl tej
10 dkg porcukor
3 dkg élesztő
5 dkg liszt
10 dkg vaj
5 db tojássárgája
2 dkg vaníliás cukor
1 dkg só
1 citrom héja
7 dkg kakaópor
Lágy kovászt készítek. 2 dl tejet meglangyosítok, hozzáadok 1,5 dkg cukrot, ebben jól elkeverem az élesztőt., majd hozzákeverek 20 dkg lisztet. A kovászt 20-25 percig kelesztem. Közben a vajat 8,5 dkg cukorral, a tojássárgájával, a vaníliás cukorral habosra keverem. Ehhez adom hozzá a megkelt kovászt és a többi anyagot. Az egészet simára keverem és 20 percig kelesztem amit árkeverés után megismétlek. A megkelt tészta felét összegyúrom a kakaóval. Mindkét tésztadarabot henger alakúra formázom. Lazán összefonom és vajazott lisztezett formába teszem. Utána 15-20 percen át kelesztem.
A tojásokat válaszd ketté, a hozzávalókat mérd ki, a sütőt pedig melegítsd elő 180 fokra. Ha megvoltak az előkészületek, kezdődhet a móka. A tojások fehérjét verd kemény habbá, a s...
Elkészítési idő: 40 perc. Nehézség: KönnyűA hozzávalókat keverőtálban összekeverjük . Kikent tepsiben sütjük ,ha kisült hűtjük ,majd a tepsi hosszában kétfelé vágjuk. Megtöltjük lekvárral . Ujjnyi széles szeletekre vágjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta összeállítása. puha vajat/margarint/disznózsírt, egy szóval zsiradékot habosra keverem a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a mandula aromával és a csipet sóval. Ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűReggel összedolgozom a tésztát, délutánig , (de minimum 1 órát) folpackban pihen a hűtőben. Déután 4 részre osztom (így vékony lapokat kapok majd). Gömbölyítem, kicsit pihentete...
Elkészítési idő: 2 óra+ Nehézség: Könnyű