6 dl tej (60°)
2 tk porcukor
5 dkg élesztő
80 dkg liszt
2 csapott kk só
(ízlés szerint esetleg tört burgonya, étolaj)
A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután liszttel és a sóval lágy galuska állagúra dolgozzuk.
A sonkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Majd a forró vajban megpirítjuk, megszórjuk a liszttel, további 1 percig forrósítjuk, majd felöntjük a levessel és tejszínnel. Felfőzzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos vizet elkeverjük a cukorral, élesztővel, olivaolajjal, és hagyjuk pár percig állni. Ezalatt a lisztet közvetlenül a gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót, kissé ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és kevés napraforgó olajon süssük mindkét oldalát aranyszínűre. Ezután serpenyővel együtt tegyük 180 C fokos sütőbe 12 percre. Készí...
Elkészítési idő: 38 perc Nehézség: Könnyű1 A liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sütőport, cukrot, sót, őrölt borsot és összekeverjük, közepébe tesszük a tojást, majd fokozatosan a tejet is, és jó sima csomómentes...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű