80 dkg liszt
2,5 dl étolaj
3,5 dl sör
1.5 cs sütőpor
só
Tésztát gyúrunk, majd négy cipót készítünk belőle. 1/2 cm vastag, téglalap alakú lapot nyújtunk egyenként.
Egyik felét a lapnak megkenjük tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal, majd a lapot megfordítjuk és megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk mákkal
Derelyevágóval 1/2 cm széles és kb 10 cm hosszú csíkokat vágunk belőle, majd csavarjuk és sütjük.
A felaprított vöröshagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk, erősebbre vesszük a lángot és hozzáadjuk a marhahúst. Sózzuk, borsozzuk, mustárral ízesítjük és állandó kevergetés melle...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben, cukorral elkeverve felfuttatjuk. A többi hozzávalót összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és jól kidolgozzuk. Ha kíván a tészta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A tejet meglangyosítjuk a cukorral együtt, majd az élesztő elkeverve benne felfuttatjuk. ◾️A liszteket átszitáljuk. ◾️Hozzáadjuk a margarint, a sót és elmorzsoljuk benne. ◾️Me...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe mérjük és elindítjuk a 20 perces dagasztóprogramot. Nálam mindig nyitott tetővel dolgozik a gép, így biztosan nem melegszik túl a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű