menu

Családireceptkönyv.hu

Szilva nyersen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 kg tiszta gyümölcs
1 kg kristálycukor
1 dkg szalicil

Elkészítés:


Kimagvalunk hamvas magváló szilvát, megmérjük és a gyümölcshöz cukrot és szalicilt keverünk. Alaposan átforgatjuk, másnapig állni hagyjuk, csak akkor töltjük üvegekbe, kötjük le és rakjuk véglegesen a helyére.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Birskocsonya
Birskocsonya

A birsalmákat megmosom a rosszát eltávolítom, felszeletelem egy fazékban teszem és feltöltöm annyi vízzel,hogy jól ellepjeés puhára főzőm. Tiszta vászonruhán átszűröm és hag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kandírozott narancshéj (Stahl)
Kandírozott narancshéj (Stahl)

A megmosott, papírtörlőn leszárított narancsok végét levágjuk, éles késsel meghámozzuk. A narancshéjakat 0,5 cm-es csíkokra vágjuk, és annyi vízben, amennyi ellepi őket, 1 napig ál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Hagymalekvár
Hagymalekvár

A hagymákat csíkozzuk fel vékonyra. Egy serpenyőbe tegyük bele a vajat, a hagymát, és a befőzőcukrot, majd alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg a cukor sz...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
8. Lekvár cukor nélkül
8. Lekvár cukor nélkül

A pektin hatására a lekvár besűrűsödik. Pektin, édesítőszer a rotyogó gyümölcshöz kell adni. Vágható dzsemhez 1 kg gyümölcshöz 20-30 gramm pektin kell. Kenhető állagú lekvárho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk