Tészta:
80 dkg liszt
1 ek cukor
1/2 l tej
2 dl olaj
1 cs élesztő
Töltelék:
1 Rama
3 tojássárgája
1 ek só
tojássárgája
sajt
A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk.
A margarint felolvasztjuk a sóval, majd a tojássárgájával simára keverjük. A tésztát négy felé osztjuk, a kinyújtott tésztát a töltelék negyed részével, majd felcsavarjuk, egy kicsit lenyomkodjuk.
Háromszög alakúra vágjuk és a tetejét megkenjük tojássárgájával, majd sajttal megszórjuk. Sütjük.
A zabpehelyhez hozzáadjuk a lisztet, sütőport, sót, borsot és a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot (füstölt sajttal karakteresebb az íze). Az egészet jól összekeverjük, majd jöhe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe belemorzsoljuk a margarint. Kevés cukros tejben (kb 0,5 dl) felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, utána a tejfölt és a tojást. Ízlés szerint sózzuk. Összegyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A margarin és a főtt burgonya kivételével összeállítjuk a tésztát: az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt könnyű kelt tésztát készítünk. 20 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágd apróra a mellfilét. Szeleteld fel a hagymát, a fokhagymát, majd keverd össze a csirkével. Locsold meg az olivaolajjal. Keverd hozzá a fűszereket, a curryt kivéve. Hagyd áll...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű