menu

Családireceptkönyv.hu

Svéd uborka saláta:


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg uborka, fél kg hagyma, 3 dl vizet, 2 dl 10 %-os ecetet, 3 dl kristálycukrot, /ez nálam eritrit és folyékony édesítő / fél dl só

Elkészítés:


2 kg uborka, fél kg hagyma, ezeket legyaluljuk, az uborkasalátánál vastagabb szeletekre.
Öntünk rá 3 dl vizet, 2 dl 10 %-os ecetet, 3 dl kristálycukrot, /ez nálam eritrit és folyékony édesítő / fél dl sót. Összekeverjük, fél napig állni hagyjuk. Ezután üvegekbe töltjük, a lével felöntjük.
4 db 720-as üveg lett belőle. 80/30 a gépben. /85/25 is elég lehet, ha valaki roppanósabban szereti/

Trükkök, tippek, praktikák:


Hűtőben is sokáig eltartható, én Befőzőautomatában tartósítom

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Receptek
sárgabarack lekvár, Limara
sárgabarack lekvár, Limara

A barackokat megmossuk, néhány percre forró vízbe dobjuk, onnan hidegbe. Így könnyen le lehet húzni a héját. A megtisztított, kimagozott gyümölcsöt kissé összetörjük, minden három...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Fanni
Tepsiben sült zöldségek
Tepsiben sült zöldségek

a

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvalekvár (paleo)
Szilvalekvár (paleo)

Szilvalekvárt mióta az eszemet tudom egy üstben/vájdlingban főzzük minden nélkül – 4-5-6 óráig takaréklángon – amíg besűrűsödik, csak kimagozzuk. Addig kell főzni, amíg besűrűsödik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fűszeres almalekvár
Fűszeres almalekvár

A vizet feltesszük melegedni, beleszórjuk az őrölt fahéjat és a gyömbért és belereszelünk egy fél szerecsendiót. Nagyjából 20 percig rotyogtatjuk. Közben az almákat, héjával együtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk