200 g Glutenix Gluténmentes Fehérkenyér lisztkeverék
180 g tej
1 tojás sárgája
25 g vaj
50 g cukor
1 cs.vaníliás cukor
20 g élesztő
két csipet só
Az élesztőt a meglangyosított tejbe keverjük a cukorral és langyos helyre téve felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük és a felfuttatott tejet lassan hozzáadagolva, csomómentesen jól összekeverjük. Langyos helyen a duplájára kelesztjük. Tűzön olajat hevítünk ( nem túl forró) a sütéshez . A megkelt tésztát két vizes evőkanál segítségével ( az egyik kanállal merjük a tésztát a másikkal segítsük az olajba tolni róla) az olajba adagoljuk. Aranyszínűre süssük mindkét oldalán Ha ügyesek vagyunk, szalagos lesz!
Először készítsük el a rizst! az egy fej hagymát összevágjuk és üvegesre pirítjuk A káposztát tegyük a hagymára, szórjuk meg a pirospaprikával, az egész köménnyel! Keverjük el,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virslit felkarikázzuk, majd olajban megpirítjuk. Amikor szépen megpirult ráöntjük a tejfölt, amit előtte összekevertünk fűszerekkel. A fűszerezés mindenkinek az ízlésére van...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat meghámozzuk és felkockázzuk, almaecettel savanyított, sós vízben 5 percig főzzük. A húst felkockázzuk, olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk és ráöntjük a bort. Kis...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA hagymát, fokhagymát kockákra vágjuk és megpirítjuk, beletesszük a darált húst, fűszereket (majorannából jó sokat) és puhára pároljuk. Kevés vizet adhatunk a végén hozzá, hogy ne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű