- 200 gr Schär Mix it liszt
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 csapott ek cukor
- 1 tk só
- 125 gr laktózmentes natúr joghurt
- 50 ml laktózmentes tej
- 1 ek olaj
+ dagasztáskor igényelt még a tészta 2 ek lisztet
Kenéshez:
- 2 ek laktózmentes tej
- 1 kk cukor
Szóráshoz:
- szezámmag
Elsőként a szárazanyagokat tálba mértem, kanállal összekevertem, majd hozzáöntötem a langyos joghurt+tej keverékét és elkezdtem dagasztani a tésztát. Már itt látszott hogy nagyon lágy volt, így még 2 evőkanál lisztet tettem hozzá. Nem kell megijedni, viszonylag így is lágy a tészta. Végül adtam még hozzá egy evőkanál olajat és 5-6 percig dagasztottam. Meleg vizes kézzel gombócokat formáztam (nekem 4 db lett) amiket sütőpapíros tepsibe tettem..
..és 50 fokos sütőben 30 percig kelesztettem. Ez idő alatt ilyen szépen megnőttek..
..és sajnos meg is repedtek. Arra még nem jöttem rá miért, talán lehet hogy a vizes kézzel formázás nem tett jót nekik, nem tudom. Kelesztés után a zsemlék tetejét lekentem langyos cukros tejjel és megszórtam szezámmaggal..
200 fokos sütőben 10 percet majd 180 fokon további 20 percet sütöttem.
Megrepedt! Nem kicsit! Ennek nem örülök, de akkor is sikerült :) Van egy glutén, tojás-és kukoricamentes hamburger zsemlém :) ...ami egyébként sima zsemlének is megállja a helyét!
1,5 dl langyos , cukros tejben az élesztőt felfuttattam. A liszthez kevertem mindent és összegyúrtam. Egy viszonylag lágy,de már nem ragadós tésztát kaptam. Meleg helyen kelt kb 45...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA keverőtálamba tettem a lisztet a sót, cukrot kicsit összekevertem. közepébe mélyedést készítettem és beleöntöttem a tejet, joghurtot,, olajot, beleütöttem a tojást, és a tetejére...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézAz élesztőt a cukorral tejjel felfuttatom.A többi hozzávalókat nagyobb tálba rakom a felfuttatót élesztővel lágyabb tésztát dagasztunk,letakarva kelesztem.Vagy csinálhatjuk kenyér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalókat összekeverni, őzgerincformában 200 fokon kábé fél órát sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz