Tészta:
40 dkg liszt
csipet só
1,5 dl olaj
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
Szósz:
paradicsompüré, ha ez nincs --> ketchup
oregano
só
bors
LANGYOS tejben az élesztőt felfuttatom, majd
a tészta hozzávalóit jól összedolgozom, majd
hagyom megkelni, kb. 40 percig.
Ezt követően a tésztát kinyújtom, vagy szétnyomkodom a lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben.
Ízlés szerint szószt, majd feltétet rakok rá:)
A krémet elkészíthetjük főtt vagy sült sütőtök húsból is, de az én véleményem szerint a sült sütőtöknek sokkal finomabb az íze, mint a vízben főzöttnek, ezért ajánlom a sült változ...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy fazékban vizet teszünk fel a tészta kifőzéséhez. Közben a hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk. 1 ek olajon a hagymát üvegesre pároljuk, rádobjuk a darált h...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd öntsd rá az apróra vágott hagymát és a reszelt fokhagymát. Szórd bele a szardellafilét, és nyomkodd szét egy fakanállal. Amikor a h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk és egy órát langyos helyen kelesztjük. A tésztát két egyenlő ré...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű