15 dkg reszelt cukkini
2 ek kókuszliszt vagy Norbi liszt
1 fej hagyma, apróra vágva
2 nagy tojás
1 ek lenmagliszt
1 tk. őrölt majoranna
1 tk. oregano
3/4 tk. bors
1/4 tk só
6 ek. olaj
1. A legyalult cukkinit sózd meg, forgasd át, hagyd egy órát állni. Majd nyomkodj ki belőle annyi nedvességet, amennyit csak tudsz!
2. Egy tálban keverd össze a lenmag lisztet, kókuszlisztet, fűszereket. Add hozzá az előre lepirított hagymát, a fetát, a tojást, majd végül a cukkinit. Keverd alaposan össze.
3. Formázz belőle 12-14 kis lepénykét.
4. Forró zsiradékon süsd pirosra a fasírtokat - oldalanként 3-4 perc.
5. Itasd le róluk papírtörlővel a zsiradékot és tálald azonnal a ropogós finomságot.
Keverje össze a hozzávalókat egy tálba, kivéve az ecetet. A hozzávalók 2/3 részben töltsék meg a tálat, majd erre öntsük rá az almaecetet, hogy az egészet ellepje. Ezután tegyük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit kockákra vágjuk, feltesszük főni annyi sós vízben, hogy épp ellepje. Ha megfőtt, krumplinyomóval megtörjük a rajtlévő levében. Még forrón hozzákeverjük annyi lisztet, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEnyhén sózott tejbe beletesszük az olajat, megmelegítjük, de nem forraljuk. Még a tűzön állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet és addig keverjük, míg az edény falától el ne...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű