2,5 dl zsírszegény tej, 3 kanál olívaolaj, 15 dkg Norbi liszt, 3 tojás + 1 a kenéshez ,
10-12 dkg trappista sajt , só , szezámmag
Enyhén sózott tejbe beletesszük az olajat, megmelegítjük, de nem forraljuk. Még a tűzön állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet és addig keverjük, míg az edény falától el nem válik. (1 perc)
Tűzről levéve beleütjük és jól elkeverjük egyesével a 3 tojást. Amikor kihűlt, belekeverjük a sajtot is. Vizes kézzel diónyi golyókat formálunk és a vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk.
(Ne rakjuk nagyon közel, mert egy kicsit nőni fognak.)
Tetejüket tojással megkenjük és reszelt sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk. Aranysárgára sütjük.
A tésztát kivajazott pite sütőformába helyezzük, majd egy sütőpapírt teszünk rá és nehezékként száraz babot vagy lencsét öntünk rá, így sütjük elő 180 fokon 5-7 percig. A töltelék...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA kifliket 1 cm-es karikákra vágjuk, és félre tesszük. A tejet egy lábosba öntjük, hozzáadunk 2 cs. vaníliás cukrot, és felforraljuk. A túrót összekeverjük a tojások sárgájával, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavarg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított zöldségeket felkockázzuk a robotgéppel, majd nagy tepsibe borítjuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal, rápréseljük a megpucolt fokhagymát, és tovább ízesítjük a fűszerek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű