Hozzávalók:
- 175 gr Nutri-free Mix per Dolci süteményliszt
- 25 gr kukoricaliszt
- 125 gr Liga
- 100 gr porcukor
- 1 ek őrölt fahéj
- csipet só
- 1 db M-es tojás
- 1 tk vanília kivonat
A kétféle lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és összekevertem. Hozáadtam a margarint és vaníliakivonatot, majd a tojást és kézzel összegyúrtam a tésztát. Kb. 10 percre hűtőbe tettem majd rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel párszor átgyúrtam és kb. 3 mm vékonyra nyújtottam majd egy kb 4 centi átmérőjű formával kiszaggattam...
..majd sütőpapíros tepsibe tettem
..és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütöttem..
A krumplit meghámozom, felkockázom, sós vízben megfőzöm. Közben a cukros tejet meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt, letakarva felfuttatom. A leszűrt krumplira rákockázom a ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztával kezdjük. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd belekeverjük a sütőport is. Kis kockára vágjuk a hideg vajat és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésben a porcukort egy sűrű szitán (pl teaszűrő) átszitáljuk, ez lényeges momentum, fontos, hogy minél finomabb porcukort kapjunk. Egy részét a porcukornak félre pakoljuk, a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA karamellkrémmel kezdjük, az szépen elfődigél, amíg a lapokat sütjük. A tésztához először lábosban összemelegítjük a cukrot, szódabikarbónát, mézet és vajat, és halvány barnulásig...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz