Rizsliszt: 150g
Darált mák:150g
Sütőpor : 1cs
Tojás :5db
Vaj: 150g
Porcukor:250g
Kókusztej :2dl
Citrom : 1db
Megylekvár: 300g
Tészta készítése
•150 g laktózmentes margarint habosra keverünk 150 g porcukorral
•ebbe a vajas masszába egyenként beledolgozzuk az 5 tojás sárgáját
•150 g rizslisztet elkeverünk 150 g mákkal és 1 csomag sütőporral
•a vajas masszába több részletben belekeverjük a lisztkeveréket és a kókusztejet, végül beleforgatjuk 1 citrom reszelt héját
•a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe (20×32 cm) öntjük
•sütés 180 fokon tűpróbáig kb. 25 perc
•amíg sül a tészta, elkészítjük a habot: 5 tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Ez után 2 részletben hozzáverjünk a maradék 100 g porcukrot és a citrom levét. Összeállítás:
•amikor megsült a tészta, kivesszük a sütőből és még melegen megkenjük pikáns lekvárral (házi meggylekvárt használtam)
rcukrot és a citrom levét
•a lekváros tészta tetejére kenjük a citromos fehérjehabot
•visszatesszük a sütőbe, 5-6 percig 180 fokon tovább sütjük, majd kikapcsoljuk a sütőt és további 15-20 percig szárítjuk a habot
kikapcsoljuk a sütőt és további 15-20 percig szárítjuk a habot
Megjegyzés
•fogyokurásnak éppen nem mondható, de nagyon finom sütemény
•ötletadó recept a Vidék íze 2008 márciusi számából való: Marcsi mákos süteménye, már többször megsütöttem, így rizsliszttel készítve is kitűnő
•kókusztej házilag is készíthető kókuszreszelékből vagy friss kókuszdióból
A lisztet egy tálba szitálni majd a vajjal zsírral porcukorral és a csipet sóval összedolgozni. A tejben az élesztőt felfuttatom 1 kiskanál porcukorral. Ha felfutott az élesztő bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz élesztőt kevés tejben felfuttatjuk -a zsirt + margarint elmorzsoljuk a lisztben -bele a felfuttatott élesztő + a tejfölt + csipet só -jól összedolgozzuk -kinyújtjuk jó vékon...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Közepes180 fok 35-40 perc Vajat (100g) a cukorral (200g) kikeverni, vaníliás cukorral és az egész tojásokkal (2db) majd az olvasztott mézzel. Hozzá a tej (2dl) . Ezután a liszt (400g)...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesIntr-un vas se adaugă zahărul pentru caramelizat. Se asează vasul pe ragaz pe foc mic si se amestecă continuu pană se topeste tot zaharul si capătă o culoare usor arămie. Se misc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű